Menu
Winnaar 2017

Comitéleden

Het Comité Twentse Haring Primeur wordt gevormd door:

Voorzitter

De heer mr. Henk W. Kesler

Comitéleden

Agfra Holding

Agfra Holding BV is de beheers- en investeringsmaatschappij van de familie Fransen, voorheen eigenaar van het reisconcern Arke Reizen. Bij de verkoop van Arke aan TUI in 1994, werd Barbacan, appartementen en bungalows (Gran Canaria) in eigendom gehouden.
In de loop van de jaren kwamen daar andere hotels bij zoals Landgoedhotel de Wilmersberg (De Lutte), Hotel Meliã Sancti Petri (Chiclana Costa), recentelijk Hotel ’t Kruisselt (De Lutte) alsmede Health-Racket-Wellness Club Trifora (Enschede).

.

Bezoek de website

DEMCON

DEMCON realiseert systemen en producten binnen de focusgebieden Hightech systems, Industrial systems en Medical devices. De kernactiviteiten liggen op het gebied van ontwikkeling en productie. Met een mechatronische ontwerpbenadering genereert DEMCON hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken. Mechatronica is een technische discipline die ontstaat door de synergie van onder andere werktuigbouwkunde, elektrotechniek en meet- en regeltechniek. DEMCON heeft al deze disciplines zelf in huis. Intensieve samenwerking tussen de hoogopgeleide multidisciplinaire teams en de opdrachtgevers leidt tot de ontwikkeling en productie van de meest innovatieve oplossingen, waarbij gewerkt wordt conform ISO13485.
DEMCON heeft 4 vestigingen in Nederland, waarvan het hoofdkantoor in Enschede op het Business & Science Park is gevestigd.

Bezoek de website

KPMG Accountants

KPMG biedt hoogwaardige dienstverlening op het gebied van audit en advisory. Met multidisciplinaire teams en diepgaande kennis van een groot aantal sectoren ondersteunen we onze cliënten met de belangrijke issues en uitdagingen van vandaag.

KPMG is wereldwijd actief en beschikt in Nederland over 13 kantoren. Zo zijn we dicht bij onze cliënten.

KPMG Enschede telt ongeveer 100 medewerkers in de controle, samenstel- en adviespraktijk.

KPMG Enschede is een full service kantoor met cliënten in industrie, handel, bouw, technologisch innovatief, dga’s en is tevens gespecialiseerd in de sectoren zorg, woningbouwcorporaties en (grotere) onderwijsinstellingen.

.

Bezoek de website

Landgoed De Wilmersberg

Dit gastvrije 4 sterren hotel met royale kamers en uitstekende voorzieningen, zoals een beautycentrum en overdekt zwembad, ligt bijzonder fraai op de Twentse heuvelrug. Landgoed De Wilmersberg hecht veel waarde aan een persoonlijke service en de keukenbrigade zorgt ervoor dat u ook culinair wordt verwend. Het terras van het hotel is één van de mooiste van Nederland. Tevens is Landgoed De Wilmersberg een toplocatie voor al uw zakelijke bijeenkomsten.

Bezoek de website

Menzis

Menzis doet veel méér voor haar patiënten dan alleen de doktersrekening betalen. Zij zorgen dat elke patient kan rekenen op goede en betaalbare zorg wanneer die nodig is. Nu en in de toekomst. Zij leveren ook zelf zorg en steunen initiatieven die ieders welzijn bevorderen. Menzis heeft geen winstoogmerk en geen aandeelhouders: de ledenraad heeft het bij Menzis voor het zeggen. Bij Menzis staat het belang van de mens centraal en geldt: elk menz is er één!

Bezoek de website

NyStaete Group

NyStaete Group is de investeringsmaatschappij van Eric Nijkamp welke een tweetal disciplines onderscheidt, NyStaete Real Estate en NyStaete Participations.

De kernactiviteiten van deze twee disciplines zijn respectievelijk het adviseren, investeren en ontwikkelen in vastgoed en vastgoedgerelateerde producten en diensten alsmede het participeren in kansrijke ondernemingen met groeipotentie.

Bezoek de website

Powered by Twente

Bij Powered by Twente Innovation Events gaat het om het creëren van nieuwe ideeën door ontmoeting, om het verhogen van awareness en energie bij de ondernemers, experts, overheden en studenten in de regio. Het gaat om het opdoen van relevante kennis, van markten en business tot technologie of financiering. Het gaat om mensen samen te laten leren en ontdekken, om kansen te creëren waarin innovatie leidt tot economische activiteit. Met een inspirerende programmering van ruim 150 bijeenkomsten en een bereik van duizenden deelnemers per jaar maakt Powered by Twente Innovation Events innovatie tastbaar. Zij ondersteunt kennisintensieve bedrijven in hun zoektocht naar kennis, talent en geld. De drive van Powered by Twente is hoog, kwaliteit en continue vernieuwing brengen waarde voor de regio.

Bezoek de website

Reggeborgh Groep

Reggeborgh is opgericht in 1990. Gedurende de beginjaren bestonden de activiteiten van Reggeborgh voornamelijk uit het nemen van minderheidsbelangen in niet-beursgenoteerde ondernemingen. Het is altijd de filosofie geweest om een belang te nemen in bedrijven met groeipotentieel en sterk management.

Het investeringsbeleid richt zich met name op bouw, vastgoed, telecom/glasvezel, energie en financiële dienstverlening.

.

.

Bezoek de website

Regio Twente

Regio Twente is het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten met een verzorgingsgebied van 620.000 inwoners.

De aangesloten gemeenten zijn: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Vóór en mét hen vervult Regio Twente taken en werkzaamheden op een heel breed gebied: verkeer en vervoer, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, economische zaken, veiligheid, volksgezondheid en recreatie en toerisme.

.

Bezoek de website

Saxion

Saxion is een regionale kennisinstelling op hbo niveau met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Saxion verzorgt hbo onderwijs voor ruim 24.000 studenten en voert toegepast onderzoek uit. De activiteiten van Saxion zijn nauw verweven met de economische activiteiten in de regio.

Saxion wil zich in de komende jaren ontwikkelen tot één van de top hogescholen van Nederland met een breed aanbod van opleidingen en een specifieke profilering op het gebied van high tech.

Bezoek de website