Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

Comitéleden

Het Comité Twentse Haring Primeur wordt gevormd door:

Voorzitter

De heer Han ten Broeke

Comitéleden

Agfra Holding

Agfra Holding BV is de beheers- en investeringsmaatschappij van de familie Fransen, voorheen eigenaar van het reisconcern Arke Reizen. Bij de verkoop van Arke aan TUI in 1994, werd Barbacan, appartementen en bungalows (Gran Canaria) in eigendom gehouden.
In de loop van de jaren kwamen daar andere hotels bij zoals Landgoed de Wilmersberg (De Lutte), Hotel Gran Meliã Sancti Petri (Chiclana Costa), Hotel ’t Kruisselt (De Lutte) en Sports & Health Club Trifora (Enschede).

DEMCON

DEMCON realiseert systemen en producten binnen de focusgebieden Hightech systems, Industrial systems en Medical devices. De kernactiviteiten liggen op het gebied van ontwikkeling en productie. Met een mechatronische ontwerpbenadering genereert DEMCON hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken. Mechatronica is een technische discipline die ontstaat door de synergie van onder andere werktuigbouwkunde, elektrotechniek en meet- en regeltechniek. DEMCON heeft al deze disciplines zelf in huis. Intensieve samenwerking tussen de hoogopgeleide multidisciplinaire teams en de opdrachtgevers leidt tot de ontwikkeling en productie van de meest innovatieve oplossingen, waarbij gewerkt wordt conform ISO13485.
DEMCON heeft 4 vestigingen in Nederland, waarvan het hoofdkantoor in Enschede op het Business & Science Park is gevestigd.

Landgoed De Wilmersberg

Dit gastvrije 4 sterren hotel met royale kamers en uitstekende voorzieningen, zoals een beautycentrum en overdekt zwembad, ligt bijzonder fraai op de Twentse heuvelrug. Landgoed De Wilmersberg hecht veel waarde aan een persoonlijke service en de keukenbrigade zorgt ervoor dat u ook culinair wordt verwend. Het terras van het hotel is één van de mooiste van Nederland. Tevens is Landgoed De Wilmersberg een toplocatie voor al uw zakelijke bijeenkomsten.

KPMG

KPMG biedt hoogwaardige dienstverlening op het gebied van audit en advisory. Met multidisciplinaire teams en diepgaande kennis van een groot aantal sectoren ondersteunen we onze cliënten met de belangrijke issues en uitdagingen van vandaag.
KPMG is wereldwijd actief en beschikt over 13 kantoren. Zo zijn we dicht bij onze cliënten.
KPMG Enschede telt ongeveer 100 medewerkers in de controle, samenstel- en adviespraktijk. KPMG Enschede is een full service kantoor met cliënten in industrie, handel, bouw, technologisch innovatief, dga’s en is tevens gespecialiseerd in de sectoren zorg, woningbouwcorporaties en (grotere) onderwijsinstellingen.

Menzis

Menzis doet veel méér voor u dan alleen de doktersrekening betalen. Wij zorgen dat u kunt rekenen op goede en betaalbare zorg wanneer u die nodig heeft. Nu en in de toekomst. We leveren ook zelf zorg en steunen initiatieven die uw welzijn bevorderen. Menzis heeft geen winstoogmerk en geen aandeelhouders: bij ons heeft de ledenraad het voor het zeggen. Bij alles wat we doen stellen we uw belang centraal. Want bij Menzis geldt: elk menz is er één!

NyStaete Group

NyStaete Group is de investeringsmaatschappij van Eric Nijkamp welke een tweetal disciplines onderscheidt, NyStaete Real Estate en NyStaete Participations.
De kernactiviteiten van deze twee disciplines zijn respectievelijk het adviseren, investeren en ontwikkelen in vastgoed en vastgoedgerelateerde producten en diensten alsmede het participeren in kansrijke ondernemingen met groeipotentie.

Saxion

Saxion is een regionale kennisinstelling op hbo niveau met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Saxion verzorgt hbo onderwijs voor ruim 24.000 studenten en voert toegepast onderzoek uit. De activiteiten van Saxion zijn nauw verweven met de economische activiteiten in de regio.
Saxion wil zich in de komende jaren ontwikkelen tot één van de top hogescholen van Nederland met een breed aanbod van opleidingen en een specifieke profilering op het gebied van high tech.

TKH Group

TKH is een toonaangevend technologiebedrijf dat innovatieve, klantgerichte systemen ontwikkelt op het gebied van automatisering, digitalisering en elektrificatie. Door hardware, software en klantgericht inzicht te integreren bieden onze SMART technologieën unieke antwoorden op de uitdagingen van onze klanten. Daarbij werken we aan een betere wereld door steeds efficiëntere en duurzamere systemen te creëren. Onze meer dan 6600 medewerkers streven naar bestendige groei in een cultuur van ondernemerschap, waarbij zij nauw samenwerken met klanten aan one-stop-shop, plug-and-play innovaties voor technologieën op het gebied van Smart Vision, Smart Manufacturing en Smart Connectivity. TKH Group NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam (TICKER: TWEKA), is wereldwijd actief en richt haar groei op Europa, Noord-Amerika en Azië.

Twente Board

De Twente Board is een triplehelix-samenwerking tussen de overheid, het onderwijs en ondernemers in Twente en staat voor het versterken van de brede economie in Twente. Centraal staan het behoud en de versterking van de bedrijvigheid, de werkgelegenheid en ons verdienvermogen. De Board stimuleert investeringen in technische innovaties, zet in op de versnelling van de circulaire economie en op een aantrekkelijke en bereikbare regio voor wonen en werken. Samen bouwen we aan de toekomst van Twente.

Universiteit Twente

UNIVERSITEIT TWENTE is een jonge, ondernemende researchuniversiteit. Onze wetenschappers, docenten en studenten zijn pioniers in het
verbinden van technologie met sociale wetenschappen. High Tech Human Touch noemen we dat. Met onze actieve, nieuwsgierige blik op de
wereld signaleren we grote maatschappelijke uitdagingen. Ons excellente onderzoek en onderwijs brengt verandering, vooruitgang en
vernieuwing voor actuele uitdagingen wereldwijd op het gebied van ‘manufacturing systems’, ‘digital society’, ‘resilient world’, ‘healthcare technologies’ en ‘smart materials’.
Kenmerkend is onze unieke cross-disciplinaire aanpak en excellentie in onderzoekdomeinen als biomedische en nanotechnologie, IT, robotica en geo-informatiewetenschappen.
Universiteit Twente telt ruim 10.000 studenten, meer dan 40.000 alumni, 2.600 medewerkers en leverde een bijdrage aan al meer dan 1.000 succesvolle start-ups en spin-offs.