Menu
Winnaar 2019
Björn Kuipers

Comitéleden

Het Comité Twentse Haring Primeur wordt gevormd door:

Voorzitter

De heer Han ten Broeke

Comitéleden

Agfra Holding

Agfra Holding BV is de beheers- en investeringsmaatschappij van de familie Fransen, voorheen eigenaar van het reisconcern Arke Reizen. Bij de verkoop van Arke aan TUI in 1994, werd Barbacan, appartementen en bungalows (Gran Canaria) in eigendom gehouden.
In de loop van de jaren kwamen daar andere hotels bij zoals Landgoedhotel de Wilmersberg (De Lutte), Hotel Meliã Sancti Petri (Chiclana Costa), recentelijk Hotel ’t Kruisselt (De Lutte) alsmede Health-Racket-Wellness Club Trifora (Enschede).

DEMCON

DEMCON realiseert systemen en producten binnen de focusgebieden Hightech systems, Industrial systems en Medical devices. De kernactiviteiten liggen op het gebied van ontwikkeling en productie. Met een mechatronische ontwerpbenadering genereert DEMCON hoogwaardige oplossingen voor complexe vraagstukken. Mechatronica is een technische discipline die ontstaat door de synergie van onder andere werktuigbouwkunde, elektrotechniek en meet- en regeltechniek. DEMCON heeft al deze disciplines zelf in huis. Intensieve samenwerking tussen de hoogopgeleide multidisciplinaire teams en de opdrachtgevers leidt tot de ontwikkeling en productie van de meest innovatieve oplossingen, waarbij gewerkt wordt conform ISO13485.
DEMCON heeft 4 vestigingen in Nederland, waarvan het hoofdkantoor in Enschede op het Business & Science Park is gevestigd.

KPMG Accountants

KPMG biedt hoogwaardige dienstverlening op het gebied van audit en advisory. Met multidisciplinaire teams en diepgaande kennis van een groot aantal sectoren ondersteunen we onze cliënten met de belangrijke issues en uitdagingen van vandaag.

KPMG is wereldwijd actief en beschikt in Nederland over 13 kantoren. Zo zijn we dicht bij onze cliënten.

KPMG Enschede telt ongeveer 100 medewerkers in de controle, samenstel- en adviespraktijk.

KPMG Enschede is een full service kantoor met cliënten in industrie, handel, bouw, technologisch innovatief, dga’s en is tevens gespecialiseerd in de sectoren zorg, woningbouwcorporaties en (grotere) onderwijsinstellingen.

Landgoed De Wilmersberg

Dit gastvrije 4 sterren hotel met royale kamers en uitstekende voorzieningen, zoals een beautycentrum en overdekt zwembad, ligt bijzonder fraai op de Twentse heuvelrug. Landgoed De Wilmersberg hecht veel waarde aan een persoonlijke service en de keukenbrigade zorgt ervoor dat u ook culinair wordt verwend. Het terras van het hotel is één van de mooiste van Nederland. Tevens is Landgoed De Wilmersberg een toplocatie voor al uw zakelijke bijeenkomsten.

Menzis

Menzis doet veel méér voor haar patiënten dan alleen de doktersrekening betalen. Zij zorgen dat elke patient kan rekenen op goede en betaalbare zorg wanneer die nodig is. Nu en in de toekomst. Zij leveren ook zelf zorg en steunen initiatieven die ieders welzijn bevorderen. Menzis heeft geen winstoogmerk en geen aandeelhouders: de ledenraad heeft het bij Menzis voor het zeggen. Bij Menzis staat het belang van de mens centraal en geldt: elk menz is er één!

NyStaete Group

NyStaete Group is de investeringsmaatschappij van Eric Nijkamp welke een tweetal disciplines onderscheidt, NyStaete Real Estate en NyStaete Participations.

De kernactiviteiten van deze twee disciplines zijn respectievelijk het adviseren, investeren en ontwikkelen in vastgoed en vastgoedgerelateerde producten en diensten alsmede het participeren in kansrijke ondernemingen met groeipotentie.

Reggeborgh Groep

Reggeborgh is opgericht in 1990. Gedurende de beginjaren bestonden de activiteiten van Reggeborgh voornamelijk uit het nemen van minderheidsbelangen in niet-beursgenoteerde ondernemingen. Het is altijd de filosofie geweest om een belang te nemen in bedrijven met groeipotentieel en sterk management.

Het investeringsbeleid richt zich met name op bouw, vastgoed, telecom/glasvezel, energie en financiële dienstverlening.

Regio Twente

Regio Twente is het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten met een verzorgingsgebied van 620.000 inwoners.

De aangesloten gemeenten zijn: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Vóór en mét hen vervult Regio Twente taken en werkzaamheden op een heel breed gebied: verkeer en vervoer, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, economische zaken, veiligheid, volksgezondheid en recreatie en toerisme.

Saxion

Saxion is een regionale kennisinstelling op hbo niveau met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Saxion verzorgt hbo onderwijs voor ruim 24.000 studenten en voert toegepast onderzoek uit. De activiteiten van Saxion zijn nauw verweven met de economische activiteiten in de regio.

Saxion wil zich in de komende jaren ontwikkelen tot één van de top hogescholen van Nederland met een breed aanbod van opleidingen en een specifieke profilering op het gebied van high tech.

Universiteit Twente

UNIVERSITEIT TWENTE is een jonge, ondernemende researchuniversiteit. Onze wetenschappers, docenten en studenten zijn pioniers in het
verbinden van technologie met sociale wetenschappen. High Tech Human Touch noemen we dat. Met onze actieve, nieuwsgierige blik op de
wereld signaleren we grote maatschappelijke uitdagingen. Ons excellente onderzoek en onderwijs brengt verandering, vooruitgang en
vernieuwing voor actuele uitdagingen wereldwijd op het gebied van ‘manufacturing systems’, ‘digital society’, ‘resilient world’, ‘healthcare technologies’ en ‘smart materials’.
Kenmerkend is onze unieke cross-disciplinaire aanpak en excellentie in onderzoekdomeinen als biomedische en nanotechnologie, IT, robotica en geo-informatiewetenschappen.
Universiteit Twente telt ruim 10.000 studenten, meer dan 40.000 alumni, 2.600 medewerkers en leverde een bijdrage aan al meer dan 1.000 succesvolle start-ups en spin-offs.