Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

De Twentse Haringprimeur 2020 gaat niet door in verband met COVID-19

Geplaatst op

De Twentse Haring Primeur, die gepland staat op dinsdag 9 juni aanstaande bij Landgoed De Wilmersberg, gaat dit jaar niet door in verband met de ontwikkelingen van COVID-19. Daartoe heeft het Comité Twentse Haring Primeur, dat deze primeur jaarlijks organiseert, afgelopen week besloten.

Comité-voorzitter Han ten Broeke: “Helaas zien wij ons genoodzaakt om de Twentse Haring Primeur dit jaar af te gelasten. Corona en de getroffen maatregelen maken het simpelweg onmogelijk onze jaarlijkse bijeenkomst op een verantwoorde manier te laten doorgaan. Als comité hebben we meegewogen dat het, aldus het kabinet, nog enige tijd kan duren voordat het normale leven wordt hervat, zelfs indien de huidige maatregelen worden verruimd. Onze blik gaat dus nu naar een mooie editie in 2021, maar in ons hart zijn we bij al die Twentse bedrijven en instellingen en hun medewerkers die proberen hun hoofd boven water te houden. Wij hopen dat iedereen spoedig en gezond door de crisis zal komen en hopen dat moment ruim voor de volgende Zilveren Haring te mogen markeren.”

Ieder jaar wordt in juni De Twentse Haring Primeur georganiseerd ter gelegenheid van de komst van de nieuwe haring. De eerste Hollandse Nieuwe wordt na de afslag te Scheveningen direct naar Twente gebracht. Dit jaar stond de 20e editie van deze bijeenkomst gepland welke nu wordt doorgeschoven naar 2021.

Terug naar het overzicht