Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

Twentse Haring Primeur 2023 uitgesteld

Geplaatst op

Het Comité Twentse Haring Primeur heeft besloten om haar bijeenkomst op dinsdag 13 juni a.s., ter gelegenheid van de aankomst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte op te schorten.

Het Nederlands Visbureau heeft gisteren via een persbericht aangegeven de start van het haringseizoen uit te moeten stellen. Dit nadat bij de eerste vangst bleek dat de haring over een onvoldoende vetpercentage beschikt. De oorzaak hiervan is de aanmerkelijk lagere watertemperatuur en het beperkte aantal zonuren op de vangstgronden.

Dit bericht heeft het Comité Twentse Haring Primeur, onder voorzitterschap van Han ten Broeke, doen besluiten om de eenentwintigste Twentse Haring Primeur uit te stellen: ‘Zonder de echte Hollandse Nieuwe, ook geen Twentse Haring Primeur. Het is bijzonder jammer, maar we nodigen onze gasten graag op een later tijdstip uit, als de haring weer het predicaat ‘Hollandse Nieuwe’ verdient.’

Het Comité Twentse Haring Primeur heeft besloten om de Twentse Haring Primeur te verplaatsen naar:

Dinsdag 27 juni 2023 vanaf 17.00 uur op Landgoedhotel de Wilmersberg in De Lutte.

Het aanbieden van het eerste vaatje haring, dat dan naar verwachting qua inhoud van uitstekende kwaliteit zal zijn, gaat gepaard met het uitreiken van de ‘Zilveren Haring 2023’. Een prijs die toekomt aan een persoon, bedrijf of instelling die Twente op een unieke wijze in het nieuws heeft gebracht en vooral buiten de Twentse grenzen op een uitstekende wijze heeft uitgedragen.

Terug naar het overzicht