Menu
Winnaar 2021
Johanna ter Steege

Zilveren Haring 2016 voor Twentse Ambassade Amsterdam

Geplaatst op

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 15 juni, reikt de voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, de heer Henk Kesler, aan de Twentse Ambassade Amsterdam de Zilveren Haring uit voor haar positieve positionering van en bijdrage aan de promotie van Twente. De genodigden van de Twentse Haring Primeur beslisten aan wie van de – door het Comité – genomineerden de Zilveren Haring toekomt. De overige genomineerden waren: CTT (Combi Terminal Twente) en Grönefeld.

 De ‘Zilveren Haring’
Deze prijs gaat naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio. Dit jaar ontvangt de Twentse Ambassade Amsterdam deze waarderingsprijs uit handen van cabaretier Herman Finkers.

De Twentse Ambassade Amsterdam is de winnaar van de Zilveren Haring 2016 aangezien het Comité Twentse Haring Primeur en de genodigden van mening zijn, dat de Twentse Ambassade er razendsnel in is geslaagd Twente op de kaart te zetten.

Middels een bijzondere locatie in Amsterdam, evenementen, media aandacht en gewoon door het verhaal van Twente te vertellen.

Twee jonge ondernemers voegden de daad bij het woord en zorgden ervoor de verbondenheid met Twente tot uitdrukking te brengen in de Randstad. Door het stimuleren van zakendoen, de regio promoten en het verbinden van partijen met bijzondere projecten.

Daarmee hebben zij naar de mening van de bezoekers van de Twentse Haring Primeur 2016 een bijzondere bijdrage geleverd aan de promotie van Twentse buiten de regio.

Eerdere winnaars
2015      Rijksmuseum Twenthe
2014      Johma
2013      De 5 Twentse Topsportevenementen
2012      TriMM
2011       prof. dr. Anne van der Meiden
2010       Gemeente Enschede – wijk Roombeek
2009       FC Twente
2008       Coulisse BV
2007       Dave Blank
2006       Herman Finkers
2005       Annie Schreijer-Pierik

Terug naar het overzicht