Menu
Winnaar 2021
Johanna ter Steege

Zilveren Haring 2017 voor Dik Wessels

 

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 14 juni, reikt de voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, de heer Henk Kesler, aan Dik Wessels de Zilveren Haring uit voor zijn positieve positionering van en bijdrage aan de promotie van Twente.

De ‘Zilveren Haring’
Deze prijs gaat naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio. Dit jaar ontvangt Dik Wessels deze waarderingsprijs uit handen van vertrekkend voorzitter van Heracles, Jan Smit.

Dik heeft er persoonlijk met zijn ondernemingen voor gezorgd, dat Twente in en buiten Nederland geassocieerd wordt met economische ontwikkeling, daadkracht, innovatie en succesvol ondernemerschap.

Op zijn geheel eigen wijze heeft hij steeds duidelijk gemaakt, dat succesvol ondernemerschap verbonden is met Twente. Nuchterheid, toewijding, degelijkheid en betrokkenheid zijn begrippen, die hij steeds associeert met Twente.

Door de verpersoonlijking van innovatief ondernemerschap heeft hij een bijzonder belangrijke bijdrage geleverd aan het positieve imago van Twente en promotie daarvan buiten de regio.

Naar mening van het Twentse Haring Comité verdient Dik Wessels grote waardering voor een leven lang ondernemen vanuit de Twentse regio en daarom is hij de terechte winnaar van de Zilveren Haring 2017.
Eerdere winnaars
2016      Twentse Ambassade Amsterdam
2015      Rijksmuseum Twenthe
2014      Johma
2013      De 5 Twentse Topsportevenementen
2012      TriMM
2011       prof. dr. Anne van der Meiden
2010       Gemeente Enschede – wijk Roombeek
2009       FC Twente
2008       Coulisse BV
2007       Dave Blank
2006       Herman Finkers
2005       Annie Schreijer-Pierik