Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

Zilveren Haring 2018 voor Roerink Food Family voor haar merk Zuivelhoeve

Geplaatst op

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 13 juni, reikt de voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, de heer Henk Kesler, aan Roerink Food Family voor haar merk Zuivelhoeve de Zilveren Haring uit voor haar positieve positionering van en bijdrage aan de promotie van Twente.

 De ‘Zilveren Haring’
Deze prijs gaat naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio. Dit jaar ontvangt Roerink Food Family deze waarderingsprijs uit handen van de voorzitter, de heer Henk Kesler.

Roerink Food Family heeft in haar 35 jarig bestaan voortdurend Twente gebruikt als onderdeel van haar marketingstrategie. In het bedrijfsverhaal spelen de Twentse wortels een belangrijke rol, evenals in de slogan “Onmeunig Lekker” en de benaming en verpakking van de producten zoals Boer’n Yogurt.

In de visie van het bedrijf speelt duurzaamheid een belangrijke rol, met name ook in relatie tot het goede leven in Twente. Roerink Food Family beschikt in het retailkanaal over tientallen eigen Zuivelhoeve winkels, die gevestigd zijn door heel Nederland en ook daarmee wordt de Twentse relatie actief uitgedragen.

Ambitieuze uitbreidingsplannen maken de verdere nationale en internationale groei van Roerink Food Family – en daarmee de aandacht voor Twente – mogelijk. De verbinding van het bedrijf met Twente wordt hierdoor nogmaals onderstreept.

Naar de mening van het Twentse Haring Comité is Roerink Food Family voor haar merk Zuivelhoeve de terechte winnaar van de Zilveren Haring 2018.

Aanbieding eerste vaatje
Allereerst zal de voorzitter van de Regio Twente, de heer dr. G.O. van Veldhuizen, de eerste nieuwe haring proeven, nadat deze op ludieke wijze wordt binnengebracht door een deel van de cast van de theaterproductie Stork!

Twentse Haringprimeur
In de afgelopen jaren ontwikkelde dit besloten evenement zich als een unieke mogelijkheid voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en andere organisaties om met elkaar op informele wijze kennis te maken of bestaande relaties te bestendigen. Dit jaar ontvangt het comité Twentse Haring Primeur circa 500 gasten.

Het Comité
De Twentse Haring Primeur wordt in 2018, onder voorzitterschap van de heer Henk Kesler, mogelijk gemaakt door: Agfra Holding, DEMCON, KPMG Accountants, Landgoed De Wilmersberg, Menzis, NyStaete Group, Regio Twente, Saxion, Universiteit Twente en VolkerWessels.

Eerdere winnaars
2017      Dik Wessels (+)
2016      Twentse Ambassade Amsterdam
2015      Rijksmuseum Twenthe
2014      Johma
2013      De 5 Twentse Topsportevenementen
2012      TriMM
2011       prof. dr. Anne van der Meiden
2010       Gemeente Enschede – wijk Roombeek
2009       FC Twente
2008       Coulisse BV
2007       Dave Blank
2006       Herman Finkers
2005       Annie Schreijer-Pierik

Terug naar het overzicht