Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

Zilveren Haring 2023 voor Sheltersuit Foundation

Geplaatst op

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op dinsdag 27 juni, heeft Bas Timmer van de Sheltersuit Foundation de Zilveren Haring ontvangen voor de positieve positionering van Twente en de promotie van de regio. Han ten Broeke, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, reikte de Zilveren Haring uit aan Bas Timmer. 


De ‘Zilveren Haring’
De Sheltersuit Foundation maakt ‘schuilplaatsen’ waarin mensen, die geen dak boven hun hoofd hebben, zich toch op een warme en veilige plek kunnen terugtrekken. Deze speciale kleding – de sheltersuits – en de slaapzakken – de shelterbags – worden gemaakt van restmaterialen uit de textielindustrie.

Han ten Broeke benoemt in zijn speech: ‘Er zijn al veel mooie, innovatieve Twentse ondernemingen gebouwd op de fundamenten van onze oude textielindustrie, maar Bas Timmer gebruikt en hergebruikt de producten van diezelfde industrie, die ondertussen naar andere delen van de wereld is verplaatst.’

In het Twentse atelier van Sheltersuit werken voormalige vluchtelingen uit de hele wereld en mensen uit de directe omgeving, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren daar een prachtig vak en hebben een baan waarin ze een zinvolle bijdrage leveren. Sheltersuits worden niet alleen gebruikt voor vluchtelingen en slachtoffers uit rampgebieden, maar ook door hulporganisaties die daarmee een goede band kunnen opbouwen met de daklozen aan wie ze hun slaapzakken uitlenen.

‘Dit initiatief draagt daarmee op zoveel manieren bij aan een betere wereld, dat erkenning met de uitreiking van de Zilveren Haring dubbel en dwars verdiend is’, aldus Ten Broeke.

Terug naar het overzicht