Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

‘Zilveren Haring 2024’ uitgereikt aan Wijngaard Hof van Twente

Geplaatst op

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op dinsdag 18 juni, hebben Roelof en Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente de Zilveren Haring ontvangen voor de positieve positionering van Twente en de promotie van de regio. Han ten Broeke, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, reikte de Zilveren Haring uit.

De ‘Zilveren Haring’

De missie van Roelof en Ilse Visscher is om op een maatschappelijk verantwoorde manier, kwalitatief hoogwaardige wijn te maken, die zich wereldwijd staande houdt. Wijngaard Hof van Twente is een bedrijf met het oog sterk gericht op de toekomst. Zo werkt de wijngaard samen met regionale partijen die haar in staat stellen wijnen te produceren met gebruik van zonne-energie en warmtepompen.

Wijngaard Hof van Twente heeft ruim 7,5 hectare aan druiven staan, zoals de Johanniter, de Regent en de Solaris. Deze druiven worden ieder jaar op hun erf in Bentelo gevinificeerd tot 25.000 liter wijn. 

Han ten Broeke benoemt in zijn speech: ‘De wijnen uit Bentelo behoren inmiddels tot de kwalitatieve smaakmakers onder de Nederlandse wijnen. Zowel de Twentewijnen Sueterie, als de selecte wijnen worden nationaal en internationaal gewaardeerd. Tijdens de Keuring der Lage landen in 2020 werd de Sueterie Rosé zelfs verkozen tot beste rosé.’

‘Als kers op de taart: Twentewijn als Europees streekproduct? Net zoals de Serranoham en de Limburgse vlaai. Die aanvraag ligt momenteel bij de Europese Commissie, het is de enige Nederlandse aanvraag. Bij goedkeuring ontvangt Twentewijn een Europees kwaliteitskeurmerk.’ aldus Ten Broeke.

Terug naar het overzicht