Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

Zilveren Haring 2013 voor vijf Twentse topsport evenementen

Geplaatst op

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op dinsdag 25 juni 2013, reikte de voorzitter van het Twents Haringcomité, de heer Henk Kesler, aan de vijf Twentse topsport evenementen de ‘Zilveren Haring’ uit voor haar positieve positionering en promotie van Twente. De genodigden van de Twentse Haring Primeur beslisten wie van de drie – door het Twentse Haring Comité – genomineerden de Zilveren Haring toekomt.

De ‘Zilveren Haring’

Deze prijs gaat naar een persoon of instantie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering en promotie van Twente. Het Comité Twentse Haring Primeur heeft besloten de vijf Twentse topsport evenementen deze waarderingsprijs te overhandigen.

De vijf Twentse topsport evenementen zijn de winnaar van de Zilveren Haring 2013, aangezien het Twents Haring Comité van mening is dat zij een belangrijke bijdrage hebben geleverd en nog leveren aan de innovatieve kracht en economische ontwikkeling van Twente. Daarmee helpen de vijf Twentse topsport evenementen onze regio positief te positioneren en de promotie van Twente te bevorderen.

De samenwerkende topsport evenementen in Twente zorgen al jaren voor aandacht voor de regio in binnen– en buitenland. Enschede Marathon, FBK Games, CSI Geesteren, Triathlon Holten en Military Boekelo organiseren jaarlijks degelijke, goed bezochte evenementen, die niet alleen veel bezoekers trekken, maar ook veel media aandacht genereren en daarmee Twente op de kaart zetten.

Door samen te werken weten de organisaties ook in economisch moeilijke tijden de evenementen overeind te houden en de kwaliteit te garanderen. De vijf Twentse topsportevenementen zorgen samen met vele sportclubs voor structurele aandacht voor een aantrekkelijk sportklimaat in Twente.

Genomineerden

Het Comité Twentse Haring Primeur koos dit jaar als genomineerden Enschede Promotie, NK Wielrennen Ootmarsum en de vijf Twentse topsport evenementen.

Eerdere winnaars

In 2005 was de winnaar Twents Tweede Kamerlid Annie Schreijer, in 2006 cabaretier Herman Finkers, in 2007 professor Dave Blank en in 2008 namen vertegenwoordigers van het bedrijf Coulisse BV uit Enter de vierde Zilveren Haring in ontvangst. In 2009 was FC Twente de terechte winnaar en in 2010 won de gemeente Enschede met de vernieuwde wijk Roombeek. In 2011 was prof. dr. Anne van der Meiden de winnaar en vorig jaar de jonge high tech onderneming TriMM.

Terug naar het overzicht