Menu
Winnaar 2023
Sheltersuit Foundation

Zilveren Haring 2019 voor Björn Kuipers

Geplaatst op

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op dinsdag 11 juni, reikt de heer Henk Kesler, voor de laatste keer als voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, de Zilveren Haring uit aan de heer Björn Kuipers, voor zijn positieve positionering van en bijdrage aan de promotie van Twente.

De ‘Zilveren Haring’

Deze prijs gaat naar een persoon of organisatie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering van Twente binnen en buiten de regio.

Björn Kuipers uit Oldenzaal behoort tot de absolute top van voetbalscheidsrechters in de wereld en wordt met grote regelmaat als arbiter aangewezen voor de allerbelangrijkste wedstrijden. Dat geldt voor de Nederlandse eredivisie, maar ook voor EK’s, WK’s, Champions- en Europa League.

Hij combineert deze veeleisende opdrachten met een succesvol ondernemerschap in de detailhandel en is daarnaast veelvuldig te zien op podia om anderen te inspireren met zijn verhaal en ervaringen.

Zijn recent ontvangen Koninklijke onderscheiding en benoeming als Officier in de Orde van Oranje Nassau onderstreept de grote waardering voor Björn’s prestaties en maatschappelijke betrokkenheid.

Björn Kuipers zorgt er met zijn aanwezigheid op het internationale en nationale ‘speelveld’ voor, dat zijn bijzondere verhaal over sportief succes en ondernemerschap, dat zijn oorsprong en vervolg in Twente kent, deze regio steeds weer onder de aandacht komt. Daarmee is hij een affiche voor de regio en draagt hij bij aan het profiel van ondernemend en innoverend Twente.

Naar de mening van het Twentse Haring Comité is Björn Kuipers daarom de terechte winnaar van de Zilveren Haring 2019.

Eerdere winnaars

2018      Roerink Food Family voor haar merk Zuivelhoeve

2017      Dik Wessels

2016      Twentse Ambassade Amsterdam

2015      Rijksmuseum Twenthe

2014      Johma

2013      De 5 Twentse Topsportevenementen

2012      TriMM

2011      prof. dr. Anne van der Meiden

2010      Gemeente Enschede – wijk Roombeek

2009      FC Twente

2008      Coulisse BV

2007      Dave Blank

2006      Herman Finkers

2005      Annie Schreijer-Pierik

Terug naar het overzicht